Q-switched niet ablatieve tatoeage verwijdering

Veilig, effectief en niet-invasief

Tatoeages zijn niet meer blijvend

tattoo verwijderenDecoratieve tatoeages kan bij mensen tot duizenden jaren terug worden getraceerd. Zo ook de wens om ze te verwijderen. Vandaag de dag, terwijl bijna 10% van de bevolking tatoeages heeft, heeft meer dan de helft spijt en zou het liefst willen laten verwijderen.

Een tatoeage die mooi of stoer is op je 18e, is wellicht 20 jaar later niet meer zo gewenst. Wat door tieners wordt gezien als zelfexpressie en identiteit, kan jaren later het vinden van werk belemmeren en sociale contacten bemoeilijken. Bovendien kunnen tatoeages op een gegeven moment niet zo fraai meer ogen omdat de kleuren vervagen en de huid haar elasticiteit verliest. Q-switched lasers bieden nu een veilige en effectieve manier voor het verwijderen van tatoeages.

De onderstaande links kunt u aanklikken voor meer informatie over Q-switched.

De Q-switched laser voordelen

Tatoeageverwijderingsmethoden bestaan ​​al zolang als het tatoeëren zelf. Echter, de littekens en pijn geassocieerd met het verwijderen ervan is vaak een grotere drempel dan de tatoeage laten zetten.

Welke mogelijkheden zijn er:
  • Dermabrasie - het "schuren" van de gepigmenteerde huid – veroorzaakt trauma aan de huid, bloedingen en grote kans op  littekens.
  • Het daadwerkelijk  wegsnijden van tatoeages - laat littekens achter en is alleen geschikt voor kleine gebieden.
  • Voor grotere tattoos, is een huidtransplantatie, die littekens achter laat op plaatsen van zowel graft (plaats waar “goede” huid wordt geoogst) als de plaats van de tatoeage, nog een mogelijkheid.

Q-switched Nd: YAG lasers bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van bovengenoemde methoden voor tatoeageverwijdering, en zijn momenteel dé behandeling van de keuze voor het verwijderen van tatoeages.

Hoe werkt de Q-switched laser?

De Q-switched Nd: YAG 1064nm laser levert een snelle lichtpuls - in een miljardste van een seconde - en met een zeer hoge energie. Deze pulsen worden geabsorbeerd door de tatoeage, breken het pigment in deeltjes, klein genoeg voor verwijdering door het lichaam.

Is het veilig?

Q-switched lasertechnologie biedt een hoog rendement met een zeer laag risico. Het maakt effectieve tatoeageverwijdering mogelijk met een kleine kans op bijwerkingen.

Wat voor soort tatoeages kunnen worden behandeld?

De Q-switched Nd: YAG 1064nm laser is bijzonder geschikt voor het verwijderen van donkerblauwe, groene en zwarte inkt. Wanneer de frequentie wordt verdubbeld (532nm) kan de laser ook worden gebruikt om rode en oranje/bruine tatoeages te verwijderen.

Kan de Q-switched laser alle kleuren tatoeages verwijderen?

De Q-switched Nd: YAG 1064nm laser is bijzonder geschikt voor het verwijderen van donkerblauwe, groene en zwarte inkt. Wanneer de frequentie wordt verdubbeld (532nm) kan de laser ook worden gebruikt om rode en oranje/bruine tatoeages te verwijderen.

Behandeling - wat te verwachten?

Terwijl de pijngrens een individuele zaak is, tolereren de meeste mensen Q-switched tattoo behandeling goed, en beschrijven de sensatie alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. De meeste patiŽnten hebben geen verdoving nodig, maar plaatselijke verdoving is een optie voor gevoelige zones. Bij het bepalen van het aantal behandelingen, zal de behandelaar factoren zoals tatoeagelocatie, de leeftijd van de patiŽnt en het huidtype mee laten wegen.

Zeg vaarwel tegen je tatoeage en maak vandaag nog een afspraak met een behandelaar bij je in de buurt!

Voor en na foto's

tattoo verwijderen Q-switched   tattoo verwijderen Q-switched

Downloads

Video