Legato

Doorbreek de huidbarrière -

iTED voor litteken & striae behandeling en huidverjonging.

LegatoLegato is het eerste systeem in zijn soort welke twee nieuwe technologieën combineert – Pixel RF™ en de Impact™. De combinatie van deze beide technologieën maakt de Legato uitermate geschikt voor de behandeling van o.a. striae, littekens, acne littekens en huidverjonging.

Met deze twee unieke technologieën introduceert Alma Lasers een nieuwe methode van Trans-Epidermal- Delivery (TED). Het TED systeem maakt het mogelijk om cosmeceuticals rechtstreeks in de dermis in te brengen voor een meer lokale, langdurige effectiviteit.

Door het integreren van deze twee unieke technologieën in één werkstation heeft Alma Lasers een comfortabele en makkelijk te bedienen oplossing gecreëerd voor het inbrengen van cosmeceuticals onder de epidermis. Het Legato systeem maakt gebruik van een drie fase proces om een effectieve Trans-Epidermal-Delivery te bewerkstelligen:

  • Fase 1: De Pixel RF™ module perforeert de huid waardoor er micro-perforaties ontstaan.
  • Fase 2: De cosmeceuticals worden aangebracht op de huid.
  • Fase 3: De Impact™ module genereert akoestische druk. Door het akoestische duw en trek effect wordt het cosmeceutical door de micro-perforaties ingebracht tot onder het huidoppervlak.

Voor meer informatie over het Legato systeem klikt u op de volgende links:

Handstukken (Modules) van de Legato


Legato Pixel RF Pixel RF™ Module:
De Pixel RF™ module creëert meervoudige gecontroleerde micro- perforaties binnen een lokaal thermisch verwondingsgebied. De micro- perforaties maken het mogelijk om cosmeceuticals voorbij de huidbarrière in te sluizen.

Hoe werkt de Pixel RF™:
De Pixel RF maakt gebruik van radiofrequentie energie om micro-vonkjes te produceren welke bewegen tussen het huidoppervlak en de RF electrode.

De micro-vonkjes perforeren de huid
Dit proces creëert de micro-perforaties; de diepte en diameter kunnen worden beïnvloed door aanpassing van de diverse levels van RF sterkte.


Legato ImpactImpact™ Module:
De Impact module genereert een akoestische druk welke een uniek duw en trek effect creëert om de penetratiediepte te en het effect van de cosmeceuticals te maximaliseren.

Hoe werkt de Impact™:
De Impact module produceert met tussenpozen een hoge positieve en negatieve akoestische druk welke er voor zorgt dat de levering van de cosmeceuticals in de dermis accelereert en de distributie ervan verhoogt.

De Impact module genereert een cyclische positieve en negatieve akoestische drukkracht tussen de huid en de kop van het handstuk, welke een hamer achtig duw en trek effect creëert en zo vocht uit de micro-perforaties onttrekt en de cosmeceuticals door de micro-perforaties duwt, tot onder de epidermis, voor maximale penetratiediepte en effectiviteit.

Een sonotrode, kop van het handstuk, maximaliseert een akoestische amplitude druk binnen het weefsel om zo de distributie van de cosmeceuticals onder het huidoppervlak te verbeteren.

Voordelen van Legato

  • Extreme kracht: Klinisch bewezen, effectief voor alle huidtypes en lichaamsdelen.
  • Hoge behandelsnelheid: Unieke In-Motion™ rollende tip van de Pixel RF™ voorziet in continue snelle fractionele ablatie zonder overlap.
  • Intelligente interface: intuïtieve en gebruiksvriendelijke hoge resolutie kleuren- tip-scherm met vooraf ingestelde parameters voor veilige, consistente, betrouwbare en effectieve resultaten.
  • Verbeterde ergonomie: lichtgewicht handstuk verminderd vermoeidheid van de gebruiker.
  • Makkelijk transport: tussen operatiekamers en klinieken.

Voor en na foto's

Legato Animatie Video

Legato TED systeem
Legato’s unieke combinatie van technologieën maakt het mogelijk om cosmeceuticals volledige door de huid te laten absorberen en om in de huid te worden ingebracht voor een meer lokale, langdurige effectiviteit.

Brochure Engels Legato PDF