iTED

Trans – Epidermale- Delivery met impact technologie
Met de nieuwe Harmony XLi is het mogelijk twee nieuwe technologieën – iPixel Erbium™ en de Impact™ te combineren.

Met deze twee unieke technologieën introduceert Alma Lasers een nieuwe methode van Trans-Epidermal- Delivery (TED). Het TED systeem maakt het mogelijk om cosmeceuticals rechtstreeks in de dermis in te brengen voor een meer lokale, langdurige effectiviteit. Dit maakt de behandeling van o.a. striae, littekens, acne littekens en huidverjonging mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van een drie fase proces om een effectieve Trans-Epidermal-Delivery te bewerkstelligen:
Fase 1: De iPixel Er™ module perforeert de huid waardoor er micro-perforaties ontstaan.
Fase 2: De cosmeceuticals worden aangebracht op de huid.
Fase 3: De Impact™ module genereert akoestische druk. Door het akoestische duw en trek effect wordt het cosmeceutical door de micro-perforaties ingebracht tot onder het huidoppervlak.

iTED iPixelDe iPixel™ module creëert meervoudige gecontroleerde micro- perforaties binnen een lokaal thermisch verwondingsgebied. De micro- perforaties maken het mogelijk om cosmeceuticals voorbij de huidbarrière in te sluizen.

De Impact™ module genereert een akoestische druk welke een uniek duw en trek effect creëert om de penetratiediepte en het effect van de cosmeceuticals te maximaliseren.

Hoe werkt de Impact™:
iTED iPixel De Impact module produceert met tussenpozen een hoge positieve en negatieve akoestische druk welke er voor zorgt dat de levering van de cosmeceuticals in de dermis accelereert en de distributie ervan verhoogt.

De Impact module genereert een cyclische positieve en negatieve akoestische drukkracht tussen de huid en de kop van het handstuk, welke een hamer achtig duw en trek effect creëert en zo vocht uit de micro-perforaties onttrekt en de cosmeceuticals door de micro-perforaties duwt, tot onder de epidermis, voor maximale penetratiediepte en effectiviteit.

Een sonotrode, kop van het handstuk, maximaliseert een akoestische amplitude druk binnen het weefsel om zo de distributie van de cosmeceuticals onder het huidoppervlak te verbeteren.

iTED behandeling is ook mogelijk met de Accent Ultra V-Shape, Legato en Pixel CO2.

Voor klinieken/artsen die reeds werken met fractionele laser technologie is er het IMPACT stand-alone systeem. Download hier de brochure

Download de iTED brochure

Voor- en na foto's

iTED voor- en na foto's