Femilift

Geeft u een zeker en vrij gevoel

laserbehandeling vaginaVerminderde stevigheid als gevolg van verlies van collageen door veroudering of na een bevalling kunnen een structurele verandering in de vagina en ondersteuning van de urinebuis te weeg brengen.


Gefractioneerde laserbehandeling
Dit kan leiden tot stressincontinentie en een vermindering van seksuele prikkels. FemiLift is een gefractioneerde laserbehandeling die de aanmaak van nieuw collageen stimuleert en zorgt voor een natuurlijke verstrakking van de vaginawand en vermindering van stressincontinentie.

Via de onderstaande links kunt u meer info vinden over Femilift.

Hoe werkt FemiLift?

Collageen stimulatieDe geconcentreerde opwarming van de vaginawand met behulp van de gefractioneerde laser stimuleert de aanmaak en contractie van collageen en elastine. Het weefsel wordt hersteld tot een jeugdige staat en voorzien van dikkere en langere collageen strengen. Dit resulteert in de uiteindelijke verstrakking van de vaginawand, een verbeterde seksuele prikkeling en afname van stressincontinentie. Bijkomend voordeel is dat de pH-waarde normaliseert en zorgt voor een verbeterde hydratatie van de vagina.

Het behandelprotocol van FemiLift bestaat uit gemiddeld drie behandelingen met een interval van 4 á 6 weken. De behandeling kan poliklinisch worden uitgevoerd, zonder verdoving, is niet invasief, duurt 15 minuten en is vrijwel pijnloos. Uw medisch specialist kan u informeren of de behandeling ook voor u geschikt is.

“Op mijn 46ste viel het feit dat ik stress incontinentie had mij zwaar. Ik heb nog een jong gezin en ben zeer sportief. Het dagelijks sporten werd lastiger omdat ik soms urineverlies had waardoor ik in verlegenheid werd gebracht. Toen ik over de FemiLift behandeling hoorde wist ik direct dat ik het moest uitproberen. En het heeft mijn leven compleet veranderd, ik voel me weer vrij en gelukkig.”

Veel gestelde vragen


Mag ik behandeld worden als er bij mij een spiraaltje is geplaatst?
Ja.

Doet het pijn tijdens en/of na de behandeling?
De behandeling is pijnloos. Het is comfortabeler dan het hebben van een uitstrijkje.

Hoe lang na de behandeling kan ik geen geslachtsgemeenschap hebben?
U wordt gevraagd zich gedurende 5 dagen te onthouden van geslachtsgemeenschap.

Kan ik bloedverlies hebben?
Nee.

Welke apparatuur wordt er gebruikt?
Het gedeelte van de apparatuur dat in contact komt met patiënten, zowel binnen als buiten de vagina is een eenmalig te gebruiken sonde die het overbrengen van infecties verhinderd. De energie die wordt gebruikt om het gewenste verstevigend effect van de vagina wand en/of een verbetering van urine-incontinentie te bereiken komt van een speciale laser die de vorming van nieuw collageen in het vaginale weefsel stimuleert. Het resultaat van de behandeling is een verstrakking, versteviging en een verbeterde elasticiteit van de vagina wand. Dit type laser wordt al bijna 30 jaar gebruikt bij het verjongen van het gezicht en het verminderen van rimpels.

Ik wil binnen een paar jaar een baby, moet ik wachten?
Het effectief van de FemiLift duurt twee jaar. Als u van plan bent binnen twee jaar zwanger te worden, raden wij u aan te wachten tot na de geboorte.

Is er een kans dat ik een infectie kan krijgen door deze behandeling?
Door het gebruik van de eenmalig te gebruiken sonde wordt het risico van een infectieoverdracht voorkomen.

Als ik last heb van een vaginale schimmel, kan deze dan door de behandeling heviger worden?
Nee, het zal niet erger worden. Maar als u gevoelig bent voor het krijgen van een schimmel adviseren we u om ongeveer 2 tot 3 dagen voor de geplande laserbehandeling een kuur zoals Canesten, bij de drogist te halen.

Kan ik tijdens mijn menstruatie met de FemiLift behandeld worden?
Het is raadzaam om tijdens je menstruatie niet behandeld te worden. Het bloed kan de penetratie van de FemiLift in de vaginale huid belemmeren, waardoor de behandeling aan effectiviteit verliest.

Kan het irriteren bij een blaasontsteking?
Deze behandeling wordt niet geassocieerd met een verslechtering van blaasontsteking symptomen zoals een verhoogde plas frequentie of een branderig gevoel bij het plassen.

Ik heb last van endometriose. Kan ik dan wel behandeld worden?
In de meeste gevallen wel. Als u last heeft van intense diepe pijn in het bekken tijdens het vrijen dan kan de gynaecoloog het afraden.

Ik gebruik antibiotica, kan ik dan wel behandeld worden?
Ja.

Ik onderga laser ontharing voor mijn bikinilijn is het mogelijk om daarna de FemiLift behandeling te doen?
Ja.

Ik denk dat ik een SOA heb, kan ik een FemiLift behandeling ondergaan?
Het is beter om dit te laten controleren en te behandelen voordat u zich laat behandelen met FemiLift.

Hoe diep penetreert de laser?
De laser probe is volledige ingebracht in de vagina tot aan de baarmoederhals. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid, diep genoeg om het niveau van de huid waar nieuw collageen gevormd wordt te bereiken.

Kan er iets mis gaan?
Co2 lasers zijn al 30 jaar in gebruik en hebben aangetoond dat ze veilig en effectief zijn bij vele toepassingen waaronder Gynaecologie. Een soortgelijke lasertechniek wordt gebruikt op het gezicht voor verjonging en vermindering van rimpels. Alleen een ervaren arts mag de behandeling met de FemiLift uitvoeren.

Kunt u direct na de behandeling sporten?
De meeste oefeningen kunnen direct worden voortgezet, maar inspannende oefeningen moeten gedurende 3 dagen worden gemeden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een maximaal resultaat - en wat is de ideale behandelinterval?
Ongeveer 90% van de behandelde patiënten zullen met 3 behandelingen een goed resultaat bereiken. De FemiLift behandeling blijft effectief gedurende 24 maanden of langer.

Kan ik een warme douche of een bad nemen of gebruikmaken van de sauna na de behandeling?
Ja.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling aan en wat gebeurt er in de periode daarna?
De effectiviteit van de behandeling houdt 24 maanden of langer aan. Wanneer het resultaat van de behandeling verdwijnt en de hoedanigheid van het vaginale gebied weer in de zelfde staat is als die van voor de behandeling, kan de behandeling worden herhaald. De behandeling kan zonder enig probleem meerdere keren worden herhaald.

Kan elke vorm van anticonceptie zoals de pil of een implantaat een effect hebben op behandeling?
Nee.

Zal deze behandeling helpen bij het voorkomen van een verzakking?
De behandeling zou kunnen helpen bij een lichte verzakking, maar het is onwaarschijnlijk dat het een verzakking op lange termijn zal voorkomen.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren als ik een hysterectomie heb gehad?
Ja.

Kan ik de FemiLift laten uitvoeren als daarvoor een vaginale chirurgische ingreep heeft plaats gevonden om een verzakking te verhelpen?
Ja, in de meeste gevallen. Als er een matje is gebruikt om de verzakking te ondersteunen, dan kan de gynaecoloog ervoor kiezen om de FemiLift af te raden.

Ik heb last van vaginale droogheid. Kan de FemiLift behandeling deze toestand verergeren?
Nee, integendeel het kan helpen om de vaginale afscheiding te verbeteren. Recente studies toonden verbetering in de droogte veroorzaakt door symptomen van menopauze.

Hoe lang na de bevalling moet ik wachten voordat ik de FemiLift behandeling kan ondergaan?
Na een vaginale geboorte, is het raadzaam zijn om 3 maanden te wachten om ervoor te zorgen dat alle littekens van scheuren of inknippen een kans hebben gehad om te genezen en het vaginale weefsel natuurlijk hersteld is.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren terwijl ik borstvoeding geef?
Ja.

Zijn er speciale instructies van toepassing na de behandeling?
Slechts één. Vermijd penetratie en geslachtsgemeenschap gedurende 5 dagen.

Is de behandeling pijnlijk voor mijn clitoris?
Nee, de zenuwen van de clitoris liggen veilig en ver van het te behandelen gebied.

Video